Český poslanec leží s ťažkým covidom v nemocnici

TA3 TASR
9.3.2021 17:23

Český poslanec Jiří Ventruba z Občianskej demokratickej strany (ODS) leží s ťažším priebehom ochorenia COVID-19 v nemocnici. Novinárom to pred utorkovým rokovaním Poslaneckej snemovne povedal predseda strany Petr Fiala, ktorého citoval webový spravodajský portál Novinky.cz.

Český poslanec leží s ťažkým covidom v nemocnici
SITA/AP

Jiří Ventruba (71) sa stal poslancom v roku 2017. Členom ODS je od roku 2007 a pôsobí tiež ako neuvoľnený zástupca primátora v meste Modřice v okrese Brno-vidiek.

Pozitívny výsledok testu PCR na COVID-19 mal minulý týždeň aj ďalší poslanec ODS, plzenský primátor Martin Baxa. Ten má však iba mierne príznaky a ak sa jeho zdravotný stav nezhorší, bude naďalej vykonávať svoje povinnosti z domova v on-line režime. V izolácii podľa nových pravidiel zostane do 15. marca.

V Českej republiky podľa ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdili 1.335.815 prípadov nákazy koronavírusom a 22.147 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. V krajine je v súčasnosti 163.034 aktívnych prípadov, z čoho 8478 osôb je hospitalizovaných.

Z dôvodu šírenia koronavírusu platia v Českej republike už týždeň prísne opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok