Zverejnili rozvrh. Takto sa môžete registrovať na očkovanie

TA3 TASR
9.3.2021 15:55

Nové termíny na očkovanie pribudnú ešte v utorok, v stredu aj vo štvrtok. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva. Pre očkovanie v rôznych krajoch budú platiť rôzne časy registrácie.

Zverejnili rozvrh. Takto sa môžete registrovať na očkovanie
TASR/AP

Harmonogram registrácie

V utorok zároveň otvoria ďalšie kapacity pre záujemcov nad 70 rokov a v priebehu stredy a štvrtku otvoria očkovacie kapacity pre záujemcov vo veku 60 až 70 rokov. Systém prihlasovania ešte pôjde prostredníctvom pôvodného formulára. Ten má nahradiť od pondelka nová aplikácia. "Vzhľadom na vysoký záujem ľudí o očkovanie sa už vopred ospravedlňujeme každému, komu sa nepodarí prihlásiť sa na očkovanie," píše ministerstvo.

Aby sa znížila pravdepodobnosť technických problémov, voľné pozície na prihasovanie sa seniorov nad 70 rokov sa budú v utorok otvárať v konkrétnych časoch podľa krajov. Takto:

18.30 - Bratislavský a Trnavský kraj:
Onkologický ústav svätej Alžbety, Bratislava
Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia, Bratislava
Centrum intervenčnej neurádiológie a endovaskulárnej liečby, Bratislava
Nemocnica A. Winter, Piešťany
Nemocnica s poliklinikou sv. Lukáša, Galanta

19.00 - Trenčiansky a Nitriansky kraj
Nemocnica s poliklinikou, Bojnice
Nemocnica Partizánske
Nemocnica Zlaté Moravce

19.30 - Žilinský a Banskobystrický kraj
Univerzitná nemocnica Martin
Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca
Nemocnica s poliklinikou Brezno

20.00 - Prešovský a Košický kraj
Nemocnica Levoča
Nemocnica Košice-Šaca
Nemocnica s poliklinikou Kráľovský Chlmec
Nemocnica Snina

Nové termíny a lepšia registrácia

Počas troch týždňov od 18. marca do 7. apríla je predbežne naplánovaných približne 140-tisíc nových termínov na očkovanie pre ľudí, ktorí sú starší ako 70 rokov vakcínou Pfizer, informuje ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe. Registrácia na tieto termíny už prebehne prostredníctvom “Čakárne”, čiže zaregistrovaní záujemcovia budú pozývaní na konkrétny termín, ktorý bude k dispozícii v nimi zvolenom zariadení.

Súčasne s tým však bude prebiehať aj očkovanie tých, ktorí majú dostať druhú dávku vakcíny Pfizer. V uvedených týždňoch by to malo byť vyše 40-tisíc ľudí.

Počas troch týždňov od 13. marca do 2. apríla je naplánovaná distribúcia až 120-tisíc dávok vakcíny AstraZeneca pre samosprávne kraje, ktoré organizujú očkovanie vo veľkokapacitných centrách. Tieto vakcíny sú určené určené pre osoby vo veku 60 až 70 rokov. A v tomto prípade platí, že po spustení novej aplikácie s “čakárňou” sa budú môcť záujemcovia zaregistrovať a následne budú pozývaní na očkovanie.

Nový registračný formulár umožní záujemcom o očkovanie prihlásiť sa aj v čase, keď nebudú k dispozícii voľné termíny na očkovanie. Ich požiadavka sa bude nachádzať v tzv. “Čakárni”. Po otvorení nových termínov budú ľudia zostupne podľa veku automaticky pozývaní na očkovanie do vakcinačného centra, ktoré zadajú pri registrácii. Záujemcovia o očkovanie už nebudú musieť čakať na otvorenie kapacít na stránke korona.gov.sk, ale systém ich požiadavky spracuje automaticky na základe stanovených kritérií.

Nový registračný formulár umožní záujemcom o očkovanie prihlásiť sa aj v čase, keď nebudú k dispozícii voľné termíny na očkovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok