Situácia nie je dobrá. Dolný Kubín prechádza na online výučbu

TA3 TASR
6.3.2021 13:43

Mesto Dolný Kubín od pondelka pristúpi k prerušeniu prezenčného vzdelávania žiakov prvého stupňa v mestských základných školách. Materské školy budú otvorené len pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Opatrenie súvisí so zhoršujúcou sa epidemickou situáciou v okrese Dolný Kubín.

Situácia nie je dobrá. Dolný Kubín prechádza na online výučbu
TASR/Ján Krošlák (ilu)

"Keďže bude náš okres od pondelka zaradený do štvrtého stupňa varovania a v regióne sa predpokladá negatívny vývoj, Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne neodporučil otvárať školy a školské zariadenia," povedal primátor mesta Ján Prílepok.

V Dolnom Kubíne sú aktuálne zatvorené tri MŠ a jedna ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. "Vo všetkých prípadoch je dôvodom výskyt ochorenia COVID-19, ktoré sa potvrdilo u niektorých zamestnancov škôl či žiakov. Tieto školy zostanú zatvorené približne do polovice marca," vysvetlil primátor.

Zdôraznil, že naďalej ostávajú otvorené tri škôlky zriadené samosprávou, kde sa účasť detí pohybuje na úrovni 25 percent. Naďalej ostáva otvorený aj školský klub detí vo všetkých troch dolnokubínskych ZŠ. Nástup škôlkarov a žiakov základných škôl je naďalej podmienený negatívnym antigénovým alebo RT-PCR testom na ochorenie COVID-19 nie starším ako sedem dní u jedného zo zákonných zástupcov dieťaťa a predložením čestného vyhlásenia rodičov o bezinfekčnosti. Od pondelka sa na dištančnú formu vyučovania vrátia aj žiaci v základných umeleckých školách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok