Kauza Fatima: Obvinili exšéfa polície Gašpara a ďalšie známe mená

TA3 TASR
5.3.2021 16:07

V kauze trenčianskeho baru Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby. Konkrétne policajný exprezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Kauza Fatima: Obvinili exšéfa polície Gašpara a ďalšie známe mená
TASR/Ján Krošlák

Hovorkyňa spresnila, že dva nové skutky, pre ktoré bolo 1. marca vznesené obvinenie, súvisia s vydieraním. "V posudzovanom prípade budú opätovne vypočúvaní obvinení a niektorí svedkovia, budú vypočúvaní aj noví (ďalší) svedkovia, a preto nemožno v žiadnom prípade konštatovať, že už boli vypočutí všetci svedkovia," dodala. Vyhlásila, že obvinenie bolo rozšírené pre ďalší skutok aj trom osobám, ktoré sú už v tejto veci trestne stíhané.

Pre zločin vydierania stíhajú v tejto kauze aj bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú. Tá bola po štvrtkovom prepustení z väzby opätovne zadržaná. Jej obhajca Peter Erdös uviedol, že zadržanie súviselo s kauzou Fatima. Tökölyová potvrdila, že do piatkového popoludnia ÚŠP neevidoval podnet vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie Moniky Jankovskej do väzby. Okrem kauzy Fatima jej pribudli v minulosti aj obvinenia po akciách Búrka a Víchrica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok