Veľká púť do Mekky bude s podmienkou, pustia len zaočkovaných

TA3 TASR
2.3.2021 14:48

Moslimovia, ktorí chcú tento rok v rámci tzv. veľkej púte (hadždž) pricestovať do Mekky v Saudskej Arábii, sa budú musieť preukázať potvrdením o zaočkovaní proti chorobe COVID-19. V utorok o tom informovalo saudskoarabské ministerstvo zdravotníctva.

Veľká púť do Mekky bude s podmienkou, pustia len zaočkovaných
TASR/AP

Vláda ďalej uviedla, že zaočkovanie proti covidu bude považovať za "hlavnú podmienku účasti" na púti do Mekky. Túto púť musí absolvovať aspoň raz za život každý moslim, ktorý je telesne a duševne zdravý a môže si ju dovoliť. Rijád vlani vzhľadom na koronavírusovú pandémiu každoročnú púť výrazne obmedzil. Do posvätného mesta mohlo vstúpiť len 10.000 ľudí, pričom tradične prídu vyše dva milióny. Návštevníci zo zahraničia mali vstup úplne zakázaný.

saudd_0a14036f-41f8-f897.jpg

Saudskoarabské úrady nepriblížili, či sa tento rok budú môcť tejto púte, ktorá sa začína koncom júla, zúčastniť aj moslimovia z iných krajín. Saudská Arábia od vypuknutia pandémie zaznamenala 377.700 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 6500 súvisiacich úmrtí, vyplýva z údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok