V Maďarsku majú už tri mutácie, je medzi nimi aj česká

TA3 TASR
23.2.2021 18:12

V Maďarsku identifikovali laboratóriá doposiaľ tri mutácie nového druhu koronavírusu, oznámila v utorok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová na online tlačovej konferencii operačného štábu.

V Maďarsku majú už tri mutácie, je medzi nimi aj česká
TASR/AP (ilu)

Müllerová podľa spravodajského servera Ripost.hu spresnila, že okrem dávnejšie prítomného britského variantu vírusu identifikovali v Maďarsku aj českú mutáciu, ako aj jej ďalšiu mutáciu. Mutácie vírusu sú podľa jej slov nákazlivejšie než pôvodný vírus, preto je dôležité zachovávať aj naďalej opatrenia proti šíreniu nákazy.

Vedúci očkovacieho centra operačného štábu István György podotkol, že počtom vyše 457.000 zaočkovaných, z ktorých 206.000 má už podanú aj druhú dávku, je Maďarsko nad priemerom členských krajín Európskej únie. Podľa jeho názoru bolo dobrým rozhodnutím nakúpiť očkovacie látky z rôznych krajín. Dodal, že čínskou vakcínou zaočkujú ešte tento týždeň ďalších 275.000 ľudí. Spolu s ďalšími z piatich očkovacích látok, ktoré sú v Maďarsku k dispozícii, by tak mal počet zaočkovaných dosiahnuť tento týždeň už 800.000.

Doterajšou bilanciou pandémie nového koronavírusu v tejto krajine je 407.274 infikovaných a 14.450 obetí na životoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok