Záujem je veľký. Minister v TA3 vysvetlil, prečo neočkujú všetkých učiteľov

TA3 TASR
21.2.2021 12:19

Ku koncu minulého týždňa bolo otvorených asi 2700 škôl, uviedol v našej diskusnej relácii V politike minister školstva Branislav Gröhling. Dodal, že záujem o očkovanie je zo strany učiteľov enormný. Problémom je však výpadok dodávok vakcín.

Záujem je veľký. Minister v TA3 vysvetlil, prečo neočkujú všetkých učiteľov
TA3

Očkovať sa teda zatiaľ môžu iba učitelia do 55 rokov, keďže tím podávajú iba vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Pre starších pedagógov bolo v pláne využitie vakcíny od Moderny, no podľa ministra sa to pre nedostatok vakcín zatiaľ nedeje. V otázke možného využitia ruskej vakcíny Sputnik V nabáda na opatrnosť.

"Mala by tam prebehnúť registrácia zo strany Európskej liekovej agentúry či Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv," povedal Gröhling s tým, že v tejto otázke je viac priklonený názoru šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej. Zároveň pripomenul, že je aj záujem zo strany učiteľov, ktorí sa chcú očkovať Sputnikom V. Kloktacie testy sú podľa ministra na školách prioritou. Financovať toto testovanie bude štát, rodičia sa podľa neho nebudú na tom finančne podieľať.

V nasledujúcom týždni sa chce rezort školstva dohodnúť s MZ alebo s epidemiologickým tímom, ako podporiť posledné ročníky stredných škôl. Gröhling si myslí, že je šanca na otvorenie internátov do konca školského roka. Maturity majú byť podľa ministra prezenčné, stále ich plánujú v májovom a júnovom termíne, je možné, že sa budú predlžovať na dva týždne. Rezort diskutuje s asociáciami škôl na obsahu vzdelávania a nastavení otázok pri maturitách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok