Prokuratúra s políciou v prípade Kuciak urobili všetko, čo mali, verí Žilinka

TA3 TASR
21.2.2021 11:25

Generálny prokurátor Maroš Žilinka je presvedčený, že prokuratúra a polícia vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej urobili všetko, čo mali. Povedal to v našej diskusnej relácii V politike s tým, že išlo o dovtedy nevídaný skutok s dopadom na spoločnosť.

Na margo nového špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica vyhlásil, že sa poznajú ešte z čias spoločného pôsobenia na ministerstve vnútra a pozná jeho metodiku i slabiny či pozitívne stránky jeho práce. O smerovaní špeciálnej prokuratúry už spolu hovorili a podľa Žilinku sa aj zhodli vo všetkých bodoch. Žilinka verí, že aj neprokurátor môže byť dobrým špeciálnym prokurátorom. "Vždy je to o človeku a o spôsobe, akým sa uchytí zákon a spravodlivosť."

Vyšetrovanie smrti bývalého šéfa policajného zboru Milana Lučanského podľa Žilinkových informácií prebieha "naozaj intenzívne". Viac sa však k prípadu nechce bližšie vyjadrovať, lebo "čiastkové informácie v takejto chúlostivej kauze sú skôr na škodu ako na osoh".

Vyjadril sa aj k bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi, ktorý má dočasne pozastavený výkon funkcie. Žilinka zopakoval to, čo oznámil už pri voľbe generálneho prokurátora, že Trnka by mal zvážiť svoje zotrvanie na prokuratúre. „Urobil by tým službu nielen prokuratúre, ale aj sebe samému,“ povedal. Avizoval, že na konci februára by sa verejnosť mohla dozvedieť, k čomu sa posunulo vyšetrovanie, ktoré sa vedie voči Trnkovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok