Grendel v odpadovej spoločnosti skončil, svojej funkcie sa vzdal

TA3 TASR
18.2.2021 11:48

Bratislavský mestský poslanec Gábor Grendel, ktorý je zároveň aj podpredsedom národnej rady, sa vzdal funkcie člena dozornej rady bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu. Bratislavské mestské zastupiteľstvo to vo štvrtok zobralo na vedomie a zároveň schválilo vymenovanie za nového člena dozornej rady OLO mestského poslanca Petra Lenča.

Grendel v odpadovej spoločnosti skončil, svojej funkcie sa vzdal
TASR/Dano Veselský

Začiatkom  decembra 2020 sa zaoberal Grendelom aj výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, pretože mal poberať odmenu za výkon funkcie v orgánoch spoločnosti OLO ako poslanec hlavného mesta. Ako poslanec parlamentu však za výkon tejto funkcie odmenu prijímať nemal. Výbor však neodhlasoval uznesenie o uložení pokuty podpredsedovi parlamentu, preto sa voči nemu konanie zastavilo. Grendel sa vzdal funkcie člena dozornej rady OLO k 15. decembru 2020.

Bratislavskí mestskí poslanci zároveň vo štvrtok schválili personálne zmeny v orgánoch mestského Dopravného podniku Bratislava. Na vedomie zobrali vzdanie sa Ivana Bošňáka funkcie člena predstavenstva - CFO v DPB ku koncu októbra 2020. Zároveň schválili, aby sa novým finančným riaditeľom podniku stal Andrej Zigmund, ktorý vzišiel z výberového konania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok