Čiernych okresov bude viac. Pozrite sa, ktoré pribudli

TA3 TASR
17.2.2021 07:54

​Podľa celonárodných kritérií Covid automatu je celé Slovensko v čiernej fáze. Podľa aktuálnych údajov sa 19 okresov dostalo do čiernej farby, 50 okresov je bordových a 10 okresov červených. Nové rozdelenie platí od 22. februára. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Čiernych okresov bude viac. Pozrite sa, ktoré pribudli
TASR/Ján Krošlák

V čiernom, teda štvrtom stupni varovania sa nachádza 19 okresov: Ide o okresy Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Revúca, Rožňava, Šaľa, Snina, Trnava, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a Zvolen.

mzzz_c0a80501-bd56-7236.jpg

V treťom, teda bordovom stupni varovania sa nachádza 50 ďalších okresov: Ide o okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I - V, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Levice, Levoča, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica a Žilina.

V druhom, červenom stupni varovania sa nachádza desať okresov: Ide o okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Poltár, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov a Svidník.

Minister Marek Krajčí skonštatoval, že situácia na Slovensku sa mierne zhoršila, ale nie razantne. Čísla mierne rastú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok