Vlhová je na siedmej priečke: Stále som v hre, rozhodne slalom

TA3 TASR
15.2.2021 12:20

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po super-G do alpskej kombinácie na majstrovstvách sveta na siedmej priečke. V pondelňajšej súťaži v Cortine d'Ampezzo zaostávala za vedúcou Taliankou Federicou Brignoneovou o 40 stotín sekundy. Priebežne druhá bola ďalšia domáca reprezentantka Elena Curtoniová (+0,01 s) a na tretiu pozíciu sa zaradila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá zaostala iba o 0,06 s. Slalomové kolo je na programe o 14.10 h.

Vlhová je na siedmej priečke: Stále som v hre, rozhodne slalom
TASR/AP

Vyvarovala sa chybám

Pre počasím spôsobené zmeny v programe šampionátu sa kombinácia žien išla až o týždeň neskôr. Trať na zjazdovke Olympia delle Tofane bola omnoho priamejšia ako v špeciálnej súťaži superobrovského slalomu. Vlhová štartujúca s číslom 26 skončila vo štvrtok pred Brignoneovou a dobre si viedla aj pri dlhších rozstupoch medzi bránkami.

Vyvarovala sa akejkoľvek chyby, ktorá by zmarila jej medailové šance pred slalomovou časťou. "Stále som v hre. Bude to tesné, slalom rozhodne. Budem musieť ísť naplno, dám do toho všetko a uvidíme, čo z toho bude," povedala Vlhová pre ČT sport.

Shiffrinová predviedla čisté oblúky

Hneď po 25-ročnej Slovenke sa na trať vydala Shiffrinová, ktorá predvádzala čisté oblúky a ťažila predovšetkým z precíznej vrchnej pasáže. V porovnaní s ďalšími top slalomárkami zimy si vypracovala najlepšiu východiskovú pozíciu. Na Vlhovú získala 34 stotín, medzi nimi bola úradujúca olympijská šampiónka Michelle Gisinová zo Švajčiarska, ktorá na piatom mieste stratila na Shiffrinovú dve desatiny a pred Vlhovou mala náskok 0,14 s.

Brignoneová je s piatimi víťazstvami v pretekoch Svetového pohára najúspešnejšia aktívna lyžiarka v súťaži alpskej všestrannosti. Na medzičasoch síce zaostávala za dovtedy vedúcou Češkou Ester Ledeckou, no išla čisto a v cieli sa dostala do zelených čísiel a potvrdila svoju príslušnosť k okruhu spolufavoritiek.

"Stále som v hre. Bude to tesné, slalom rozhodne. Budem musieť ísť naplno, dám do toho všetko a uvidíme, čo z toho bude," povedala Vlhová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok