Vlhová medailu nezískala, v Cortine zvíťazila Gutová-Behramiová

TA3 TASR
11.2.2021 12:12

Švajčiarska zjazdárka Lara Gutová-Behramiová sa stala prvou majsterkou sveta v Cortine d'Ampezzo, keď vyhrala super-G. Svoju šiestu medailu na šampionátoch prvýkrát previedla do zlatého lesku, keď o 34 stotín zdolala svoju krajanku Corinne Suterovú. Bronz získala Američanka Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová bola po 25 štartujúcich deviata.

Rozpačitý začiatok

Preteky sa nezačali najlepšie pre ambiciózny domáci tím, jazde Marty Bassinovej chýbala iskra. Neskôr s deviatkou ďalšia talianska spolufavoritka Federica Brignoneová išla naopak príliš tvrdo a tak sa medzitým rozhodlo, že ani jedna z nich nepôjde na pódium. Najlepšiu jazdu v prvej desiatke predviedla Mikaela Shiffrinová. Američanka mala čisté oblúky, lenže dole sa po malom skoku dostala do záklonu, mimo línie a obhajkyňa titulu tak v cieľovom sklze stratila množstvo času.

Využili to Švajčiarky, najprv Suterová a hoci na medzičasoch jasne zaostávala, v záverečnom "zjazdovejšom" úseku sa dostala 13 stotín navrch. Jej krajanka Gutová-Behramiová išla so 7-kou v štýle svojich štyroch sezónnych super-G víťazstiev, no nie suverénne. V stredných fázach trate nasadzovala do "obrákových" oblúkov menej presne ako Shiffrinová a po 21-stotinovom úvodnom náskoku na ďalších medzičasoch za ňou zaostávala 23, resp. 36 stotín.

Vlhová mala drobné zaváhania

Švajčiarska top-favoritka však vyťažila z chyby svojej súperky a do cieľa na ňu "urobila" 83 pozlátených stotín. Češka Ester Ledecká sa pasovala s technickou traťou statočne aj napriek chybe už v druhej bránke a na pódiom jej chýbalo len 6 stotín. Lyže v hornej časti rozhodilo aj Michelle Gisinovej a Švajčiarka za medailovými métami zaostala vyše 40 desatiny.

O stotinku to stačilo na výkon Petry Vlhovej, ktorá na trať vyšla hneď po nej. Slovenská lyžiarka síce neurobila väčšiu chybu, ale mala niekoľko drobných zaváhaní a v tiahlych zákrutách jej pri zmenách ťažiska chýbal esprit. Po jej jazde sa však už nič výrazné neudialo a Vlhová tak vo svojej šampionátovej premiére v super-G dobyla prvú desiatku, čo sa jej podarilo šiestykrát v deviatom individuálnom štarte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok