Exsiskár z kauzy Judáš sa zastrelil, zranil aj svoju manželku

TA3 TASR
13.2.2021 08:25

Bývalý príslušník SIS František Böhm, ktorý bol trestne stíhaný v prípade uplácania vysokopostavených policajných funkcionárov, sa zastrelil.

Podľa Noviny.sk sa Böhm strelil do hlavy v obci na Záhorí. Svoju ženu mal postreliť do hrudníka. Böhm si mal podľa polície úplatkami v sume stoviek tisíc eur kupovať krytie aj cez bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Bývalého príslušníka SIS Böhma prepustili v polovici decembra na slobodu.

František Böhm bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, ktoré momentálne vyšetruje polícia a spolupracoval s ňou v prípadoch ako Judáš či Texasan. Išlo o bývalého siskára, ktorého mal Marian Kočner uloženého v mobile pod menom Fero SIS. Bol spojkou medzi dátami daňových kriminalistov a Marianom Kočnerom. Böhm svojou spoluprácou s  NAKA odhalil fungovanie chobotnice na najvyšších poschodiach policajného zboru.

Bratislavská krajská kriminálna polícia potvrdila. že vyšetruje nočný incident v obci Plavecký Štvrtok, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Polícia krátko pred polnocou prijala oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi v jednom z rodinných domov v Plaveckom Štvrtku. "Podľa doterajších informácií mal muž spôsobiť strelné zranenie žene a následne sa mal sám zastreliť. Žena bola so zraneniami prevezená do jednej z bratislavských nemocníc. Muž zraneniu na mieste podľahol," uviedla Mihalíková.

Prípad si vzhľadom na jeho závažnosť na mieste prevzala bratislavská krajská kriminálka. Policajti na mieste momentálne vykonávajú všetky potrebné procesné úkony. "Okolnosti tohto prípadu sú v týchto chvíľach predmetom intenzívneho vyšetrovania. Hneď ako to procesná situácia umožní, budeme verejnosť o prípade informovať," poznamenala Mihalíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok