Nicholsonová v SaS končí, oznámila to na sociálnej sieti

TA3 TASR
11.2.2021 21:53

Lucia Ďuriš Nicholsonová sa napokon rozhodla odísť zo strany SaS. Odchod definitívne potvrdila na sociálnej sieti. Strane podľa svojich slov spôsobila problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii.

"Nezvládla som formu tlačovej konferencie a preto vyznela ako frontálny útok na Veroniku Remišovú, čo mi je ľúto.  Ako politik viem, že forma je často dôležitejšia ako obsah," uviedla Nicholsonová na sociálnej sieti.

K situácii došlo po spore medzi Ďuriš Nicholsonovou a vicepremiérkou pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronikou Remišovou v súvislosti s eurofondami. Europoslankyňa v pondelok informovala na tlačovej konferencii, že Slovensko prišlo nenávratne o miliardu eur z eurofondov, pretože do konca roku 2020 nezabezpečilo v Európskom fonde regionálneho rozvoja jej realokáciu. To odmietla Remišová s tým, že na tlačovej konferencii Ďuriš Nicholsonovej odznelo mnoho zavádzajúcich informácií a že nie je pravda, že by Slovensko miliardu eur z eurofondov nerealokovalo na boj s ochorením COVID-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok