Obyčajná vydieračka, napísal o Nicholsonovej bývalý kolega

TA3
11.2.2021 15:00

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa po pondelňajšej tlačovej konferencii stretáva s poriadnou kritikou. Jej tvrdenia najskôr označila za zavádzajúce a nepravdivé ministerka investícií Veronika Remišová, a teraz sa do nej obul aj bývalý stranícky kolega Ľubomír Galko. Ten ju vo facebookovom príspevku označil za "obyčajnú vydieračku".

Obyčajná vydieračka, napísal o Nicholsonovej bývalý kolega
TASR/Jakub Kotian

Odchod ako nástroj vydierania?

Bývalý podpredseda strany Sloboda a Solidarita Ľubomír Galko na Facebooku napísal, že je rád, že je z SaS preč. Ako uviedol, hoci dianie v strane zvyčajne nekomentuje, pri europoslankyni Nicholsonovej spraví výnimku. "Dnes spravím výnimku. Lebo toto je pravá tvár Lucie Nicholsonovej. Pravda je taká, že Lucia je obyčajná vydieračka a množstvo toho, čo v minulosti dosiahla, dosiahla vydieraním ostatných svojim odchodom," napísal Galko.

"Spravila to viackrát, keď chcela niečo dosiahnuť a veľakrát sa jej to aj podarilo - pokiaľ sme si nepostavili hlavu. To, že teraz odíde z SaS je smiešne, nechá sa "uprosiť", nejaký benefit zinkasuje a slávnostne teda "zostane". Tak ako to spravila x krát predtým, vrátane toho jej slávneho "pozastavenia členstva" v minulosti. Tipoval by som, že aj viem, kto dal Denníku N horúci tip s touto "insajderskou informáciou" a mediálne to celé rozohral," dodal.

Vlna kritika sa na Nicholsonovú spustila v pondelok po tlačovej konferencii, na ktorej hovorila, že Slovensko z eurofondov prišlo nenávratne o 1 miliardu eur, pretože do konca roku 2020 nezabezpečilo v Európskom fonde regionálneho rozvoja jej realokáciu. Ministerka investícií Veronika Remišová na tvrdenie reagovala s tým, že ide o nepravdivé, zavádzajúce a nekorektné informácie.

"Ani Fico s Pellegrinim sa neznížili k takémuto zákernému klamstvu, že Slovensko prišlo o miliardu eur. Ak by naozaj prišlo, považovala by som za nutné, aby všetci členovia vlády (vrátane mňa) odstúpili, pretože by to bolo obrovské zlyhanie," uviedla v utorok Remišová. Podľa nej sú tvrdenia o strate miliardy eur nepravdivé, čo je ľahko overiteľný fakt aj na stránke Ministerstva financií SR aj Úradu vlády SR. "Navyše, dnes to oficiálne potvrdila aj Európska komisia. Je vôbec absurdné, že EK niečo také musí potvrdzovať len preto, že niekto si vymýšľa alebo nepozná systém riadenia eurofondov," okomentovala Remišová s tým, že Ďuriš Nicholsonovú žiada o ospravedlnenie. Na spor s Remišovou Nicholsonová reagovala v utorok.

Cigánikovú situácia mrzí

Ďuriš Nicholsonová podľa informácií TASR zvažuje odchod z SaS, v utorok mala povedať členom vedenia strany, že odchádza. Europoslankyňa informáciu komentovať nechcela, rovnako sa nechcela vyjadriť ani strana. Na margo odchodu zo strany SaS sa vyjadrila aj Janna Bittó Cigániková, ktorá stála v pondelok na tlačovej konferencii po boku Nicholsonovej. Cigániková nevidí dôvod na svoj odchod zo strany, keďže vízie a hodnoty strany plne zdieľa a na tlačovke sa venovala inej téme.

Vzniknutá situácia Bittó Cigánikovú podľa vlastných slov mrzí. "Ale nijako som ju nespôsobila a s Veronikou Remišovou aj ďalšími kolegami zo Za ľudí som v kontakte od prvého momentu, aby som im situáciu vysvetlila," poznamenala.

Tému následne riešili lídri koaličných strán aj na koaličnej rade, kde sa mal šéf SaS za situáciu ospravedlniť. Téme sa mali ďalej venovať na najbližšom stretnutí, kde si mali informácie vyjasniť aj s Ďuriš Nicholsonovou. Za vzniknutú situáciu sa mal predseda SaS Richaed Sulík ospravedlniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok