Princ Charles podnikol nezvyčajný krok. Pochválil sa očkovaním

TA3 TASR
10.2.2021 14:20

Britský princ Charles, najstarší syn kráľovnej Alžbety II. a následník trónu, ktorý sa vlani nakazil koronavírusovým ochorením COVID-19, dostal prvú dávku vakcíny. Oznámil to v stredu jeho úrad.

Princ Charles podnikol nezvyčajný krok. Pochválil sa očkovaním
TA3

Charles (72) a jeho manželka Camilla (73) dostali vakcínu po tom, ako zdravotnícke úrady vyzvali na vakcináciu osoby nad 70 rokov. Británia, ktorá ako prvá západná krajina začala očkovať obyvateľstvo, sa spolieha na svoj dosiaľ najrozsiahlejší vakcinačný program pri boji proti pandémii. Koronavírusové ochorenie COVID-19 si v krajine vyžiadalo už vyše 113.000 mŕtvych.

Dosiaľ bolo zaočkovaných približne 12,5 milióna Britov vakcínou od výrobcov Pfizer/BioNTech alebo Oxford/AstraZeneca. Vláda britského premiéra Borisa Johnsona si stanovila za cieľ zaočkovať do 15. februára najzraniteľnejších ľudí a rizikové skupiny. Obyvatelia nad 70 rokov sú poslednou časťou danej skupiny 15 miliónov ľudí, ktorí budú podľa daného plánu zaočkovaní. Kráľovná Alžbeta II. (94) a jej 99-ročný manžel princ Philip dostali protikoronavírusovú vakcínu v januári.

Nezvyčajný krok spropagovania očkovania - členovia kráľovskej rodiny iba zriedka komentujú záležitosti týkajúce sa súkromných zdravotných otázok hlavy štátu - prišiel v čase, keď vakcínu dostávali obyvatelia nad 80 rokov. Britská Národná zdravotná služba medzitým v stredu zverejnila reklamu, v ktorej účinkujú popová ikona Elton John a oscarový herec Michael Caine. Umelci v nej vyzývajú obyvateľov, aby sa dali zaočkovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok