Kráľovnú a vojvodu zaočkovali. Na vstup do Británie treba mať test

TA3 TASR
9.1.2021 17:34

Britská kráľovná Alžbeta II. (94) a jej manžel princ Philip (99) sa nechali zaočkovať proti chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje nový koronavírus. "Kráľovnej a vojvodovi z Edinburghu dnes podali vakcínu," uviedol hovorca paláca. Pre britskú monarchiu je nezvyčajné verejne sa vyjadrovať o súkromných zdravotných záležitostiach kráľovnej.

Kráľovnú a vojvodu zaočkovali. Na vstup do Británie treba mať test
TASR/AP

Dvojicu zaočkoval kráľovský lekár na hrade Windsor, uviedol nemenovaný zdroj. Britské médiá ešte vlani v decembri priniesli informáciu, že kráľovná dostane vakcínu od spoločností Pfizer a BioNTech. V krajine zaznamenali za štvrtok 1325 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Doposiaľ sa v Británii novým koronavírusom nakazilo viac ako 2,9 milióna ľudí.

Británia od budúceho týždňa zavádza nové opatrenia v oblasti cestovania. Všetci cestujúci vrátane občanov Spojeného kráľovstva sa pred vstupom do Británie krajiny budú musieť preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Test nebude môcť byť starší ako 72 hodín. Cestujúci prichádzajúci do Británie z rizikových krajín budú musieť podstúpiť desaťdňovú karanténu bez ohľadu na výsledok testu.

Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky schválil použitie vakcíny proti koronavírusu SARS-CoV-2, ktorú vyvinula americká firma Moderna. Prvé dávky vakcíny budú k dispozícii v najbližších mesiacoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok