Kičurov spolupracovník je na slobode, Jantoša prepustili z väzby

TA3 TASR
9.2.2021 13:49

Špecializovaný trestný súd prepustil na slobodu bývalého riaditeľa Sekcie štátnych hmotných rezerv Jozefa Jantoša, ktorý je stíhaný v prípade s Kajetánom Kičurom.

Kičurov spolupracovník je na slobode, Jantoša prepustili z väzby
TASR/Jaroslav Novák

Jozef Jantoš bol vo väzbe v Banskej Bystrici od 31. júla 2020. O jeho prepustení na slobodu informoval portál TV Joj. V prípade, v ktorom figuruje spolu s exšéfom Štátnych hmotných rezerv Kajetánom Kičurom, išlo o niekoľkomiliónové zákazky, tie mala získať od štátnych rezerv súkromná firma.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS pracovisko Banská Bystrica prepustil Jantoša 28. januára z väzby a nahradil väzbu obmedzeniami, a to dohľadom probačného a mediačného úradníka, zákazom vycestovať do zahraničia, zákazom styku so spoluobvinenými a povinnosťou nosiť monitorovací náramok a inými. "Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť, ktorá má odkladný účinok a o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," dodala hovorkyňa.

NAKA počas policajnej akcie Rezerva obvinila v minulom roku štyri fyzické a jednu právnickú osobu. Kajetán Kičura je vo väzbe od apríla 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok