Slovensko je v čiernej fáze. Čo bude platiť podľa Covid automatu?

TA3
4.2.2021 17:00

Od budúceho pondelka začne platiť nový Covid automat. Uznesenie k nemu však zatiaľ neexistuje. To by malo reagovať na situácie, ktoré nedokázal automat obsiahnuť. Zaviesť by sa mali viaceré výnimky ako povolenie profesionálnych športov bez divákov aj v poslednej, čiernej fáze, ale aj upresnenie, kto bude potrebovať test na cestu do práce. Pozrite si prehľad, čo by malo od pondelka na Slovensku platiť.

Čierna, štvrtá fáza ráta s prísnymi opatreniami. Reštaurácie môžu naďalej vydávať jedlo len cez okienko alebo ho rozvážať. Obchody a prevádzky so službami, okrem tých nevyhnutných, zostávajú zatvorené. Pokračuje aj zákaz súkromných návštev. Prejsť nemôžeme ani do susedného okresu, ak si to nevyžiada naša práca.

Ubytovacie zariadenia môžu slúžiť len pre potreby karantény, pre kritickú infraštruktúru alebo v prípade dlhodobého ubytovania. COVID automat ráta v čiernej farbe aj so zákazom profesionálneho športu. To sa má však zmeniť v uznesení vlády. Minister zdravotníctva Marek krajčí avizoval, že výnimky ešte spresnia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok