Pokus o samovraždu. Jankovskej advokát prehovoril o predávkovaní

TA3 TASR
2.2.2021 16:27

Incident, ktorý sa stal väzobne stíhanej obvinenej bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici, bol pokusom o samovraždu. Vyplýva to z informácií jej advokáta Petra Erdösa po utorkovej návšteve Jankovskej vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

„Z môjho pohľadu je zdravotný stav mojej klientky výrazne zlý. Informovala ma, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ skonštatoval Erdös. Dôvodom zúfalstva podľa neho nie je samotná väzba a jej podmienky, ale skutočnosť, že sa nemôže dočkať práva na spravodlivý súdny proces a všetci degradujú jej výpovede a konštatujú, že to nie je priznanie.

„Problém je ten, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú. Ako môže poukazovať na nezákonnosť, ktorá sa deje voči nej? Pretože päť mesiacov od posledného predĺženia lehoty trvania väzby bol vykonaný jeden jediný výsluch týkajúci sa obvinenej,“ doplnil obhajca.

V nedeľu predpoludním príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže z ÚVV Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Jankovská bola na základe odporučenia ústavného lekára vyšetrená vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, odkiaľ ju previezli do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok