Jankovskej predávkovanie liekmi už preveruje prokuratúra

TA3 TASR
2.2.2021 10:44

Prípadom bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti, obvinenej Moniky Jankovskej, ktorá požila v nedeľu v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici veľké množstvo liekov, sa už zaoberá Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici. Potvrdil to prokurátor a hovorca KP v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

Jankovskej predávkovanie liekmi už preveruje prokuratúra
TASR/Radovan Stoklasa

"Na základe pokynu generálneho prokurátora Maroša Žilinku vykoná Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici dôkladné prešetrenie okolností celého prípadu tak, aby bol náležite a objektívne zistený skutkový stav veci. O výsledkoch previerky v Ústave na výkon väzby Banská Bystrica podáme správu Generálnej prokuratúre (GP) SR," dodal prokurátor.

Obhajca Peter Erdös plánuje svoju klietku navštíviť v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne v utorok. To za predpokladu, že to jej zdravotný stav umožní, čo aktuálne advokát preveruje. V pondelok sa s Jankovskou nestretol, keďže sa necítila fyzicky spôsobilá na prijatie návštevy.

V nedeľu krátko predpoludním príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže z ÚVV Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla povedal, že Jankovská bola na základe odporučenia ústavného lekára vyšetrená vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. V pondelok ju previezli do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) informovala, že rezort z preventívneho dôvodu eviduje incident ako pokus o samovraždu.

Jankovská je vo väzbe od minuloročnej marcovej akcie NAKA pod názvom Búrka. Jankovská figuruje aj ako obvinená v prípade prevodu trenčianskeho baru Fatima a obvinená bola aj v rámci minuloročnej októbrovej akcie NAKA pod názvom Víchrica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok