Šéf polície nechce pochybnosti, preverí zásah pri zadržaní Brhela

TA3 TASR
2.2.2021 15:27

Úrad inšpekčnej služby začal preverovať zásah policajtov pri zadržaní podnikateľa Petra Brhela v rámci akcie Mýtnik. Potvrdil to prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Kontrola sa podľa neho začala po medializácii prípadu. Policajný prezident je rád, že sa kontrola zrealizuje. "Nechceme, aby bola spochybňovaná činnosť polície," vysvetlil.

Šéf polície nechce pochybnosti, preverí zásah pri zadržaní Brhela
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

Ako priblížil Kovařík, o zásahu rozhoduje vyšetrovateľ podľa dostupných informácií. "V tomto prípade, čo ja mám informácie, prostriedky boli nasadené len v prípade, že by sa niečo dialo, žiadne donucovacie prostriedky neboli použité," povedal.

Dcéra zadržaného Barbora Brhlová avizovala, že pre zásah polície podá trestné oznámenie aj sťažnosť na inšpekciu.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) uviedol, že k prípadu nemá žiadne detaily. Poznamenal, že nemá dôvod zákrok spochybňovať. Pokiaľ je však akýkoľvek podnet, nemá problém s tým, aby sa prípad prešetril.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci akcie Mýtnik okrem Petra Brhela aj bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších sedem osôb. Dcéra zadržaného Petra Brhela Barbora Brhlová avizovala, že pre zásah polície podá trestné oznámenie aj sťažnosť na inšpekciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok