Pochybili pri Jankovskej? Prokuratúra preverí prípad s liekmi

TA3 TASR
1.2.2021 09:42

Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici sa bude zaoberať prípadom bývalej štátnej tajomníčky, väzobne stíhanej Moniky Jankovskej, potom, čo ju v nedeľu po požití liekov hospitalizovali v nemocnici.

Užila väčšie množstvo liekov

"V súvislosti s medializovaným požitím liekov obvinenou Monikou J. vo výkone väzby vykoná KP Banská Bystrica mimoriadnu previerku stavu zákonnosti a dodržiavania právnych predpisov pri výkone väzby obvinenej. O zisteniach a záveroch bude informovaný generálny prokurátor SR Maroš Žilinka" informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Monika Jankovská tvrdí, že užila väčšie množstvo predpísaných liekov. V tejto súvislosti absolvovala vyšetrenie vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Potvrdil v nedeľu hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla. Povedal, že v nedeľu krátko popoludní príslušníci z ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že táto nereaguje obvyklým spôsobom. "Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov," spresnil.

Pozorovať ju budú aj v Trenčíne

Ústavný lekár jej odporučil vyšetrenie vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. "Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude neskôr prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne," doplnil.

Monika Jankovská je vo väzbe od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Búrka. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, 22. januára 2021 nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby.

Obhajca obvinenej Peter Erdös potvrdil, že približne v pondelok popoludní by mal navštíviť Jankovskú vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Informovať bude následne však len o tom, na čo mu jeho klientka dá súhlas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok