Vyzbieral milióny pre zdravotníkov. Veterán dostal koronavírus

TA3 TASR
31.1.2021 21:18

Toma Moora, 100-ročného veterána druhej svetovej vojny, ktorý na jar 2020 počas pandémie vyzbieral milióny libier pre britských zdravotníkov, hospitalizovali s ochorením COVID-19. Informovala o tom Moorova dcéra Hannah Ingramová-Moorová na Twitteri. Ingramová-Moorová oznámila, že jej otec sa posledné týždne liečil na zápal pľúc a minulý týždeň mal pozitívny test na COVID-19.

Do nemocnice v meste Bedford ho prijali, pretože potreboval "pomoc pri dýchaní". Toma Moora podľa jej slov hospitalizovali na bežnom oddelení, nie na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ingramová-Moorová označila zdravotnú starostlivosť, ktorú jej otec v posledných týždňoch dostáva, za "pozoruhodnú" a vyjadrila presvedčenie, že personál v nemocnici v Berforde urobí všetko, čo je v jeho silách, aby sa Tom cítil pohodlne a čoskoro sa vrátil domov.

Tom Moore sa stal celosvetovo známym na jar 2020, keď vyzbieral pre britskú Národnú zdravotnú službu viac ako 32 miliónov libier (viac ako 36 miliónov eur). Svojou dobročinnou iniciatívou vyvolal sympatie britskej verejnosti a záujem médií po celom svete, ktoré mu dali prezývku kapitán Tom.

Moore si v rámci svojej iniciatívy dal za cieľ, že do dňa svojich 100. narodenín stokrát prejde svoju 25 metrov dlhú záhradu s pomocou chodúľky, ktorou sa podopiera pri chôdzi. Podarilo sa mu to 16. apríla. Tohto veterána druhej svetovej vojny v hodnosti kapitána koncom apríla - pri príležitosti jeho 100. narodenín - vymenovali za čestného plukovníka. Britská kráľovná Alžbeta II. ho v júli pasovala za rytiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok