V zamorenom Nitrianskom okrese začali platiť prísnejšie pravidlá

TA3 TASR
5.1.2021 11:05

V Nitrianskom okrese platia od utorka nové pravidlá pre materské školy i obchodné prevádzky. Do platnosti už vstúpila nová vyhláška, ktorú vydal Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

V zamorenom Nitrianskom okrese začali platiť prísnejšie pravidlá
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

RÚVZ v nej upravuje množstvo zákazníkov, ktorí môžu byť v jeden okamih v obchode. Kým doteraz to mohla byť jedna osoba na 15 metrov štvorcových, od utorka dňa nesmie koncentrácia prekročiť limit jeden zákazník na 25 metrov štvorcových z predajnej plochy prevádzky. „Pokiaľ predajná plocha určená pre zákazníkov nedosahuje 25 metrov štvorcových, v prevádzke sa v jednom okamihu môže nachádzať najviac jeden zákazník,“ uvádza sa vo vyhláške.

Tá zároveň zakazuje prevádzku materských škôl a zariadení, ktoré poskytujú starostlivosť o deti vo veku do sedem rokov. Zákaz sa nevzťahuje iba na zariadenia pre deti predškolského veku, ktoré poskytujú starostlivosť o zamestnancov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a v zdravotníctve.

Čo sa mení:
- v obchode môže byť len jedna osoba na 25 metrov štvorcových
- rušia sa škôlky pre deti rodičov, ktorí nepracujú v kritickej infraštruktúre
- polícia kontroluje vodičov, ktorí musia mať potvrdenie od zamestnávateľa

V Nitre okrem toho od utorka začínajú policajti vykonávať kontroly zamerané na potrebu cestovania do mesta. V prípade, že niekto dochádza do Nitry do zamestnania alebo za podnikaním, musí si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa alebo iný dokument. „Tým potom môžu preukázať nutnosť svojej cesty,“ informovala polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok