Nemocnica v Galante prepína na červenú, má pomôcť Nitre

TA3 SITA
4.1.2021 16:22

Galantská nemocnica bude od štvrtka 7. januára fungovať v režime červenej COVID nemocnice. Poskytovať tak bude zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19. Prechod do "červeného" režimu má pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici. Sieť Svet zdravia sa na tom v pondelok dohodla s ministerstvom zdravotníctva.

Nemocnica v Galante prepína na červenú, má pomôcť Nitre
TASR ilustračné

Ako informoval hovorca ProCare a Svet zdravia Tomáš Kráľ, nová COVID kapacita bude predstavovať spolu 110 lôžok, z toho 10 s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka. Doteraz mala nemocnica reprofilizovaných 65 COVID lôžok s aktuálne 59 pacientmi. Súčasťou spoločnej dohody je prevoz približne 70 pacientov, ktorí sú aktuálne v Galante hospitalizovaní s inými diagnózami. Prevezení budú do nemocníc v Trnave, Nitre, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Bratislave.

Kráľ doplnil, že nemocnica bude mať aj po štvrtku v prevádzke urgentný príjem pre všetkých pacientov, detské oddelenie s pohotovosťou a bude zabezpečovať pôrody v akútnom režime. Plánované gynekologicko-pôrodnícke zákroky prevezme nemocnica v Nových Zámkoch. "Galantská nemocnica pomôže nitrianskej nemocnici napriek tomu, že má stále vysoký počet zdravotníkov v domácej liečbe alebo karanténe," uzavrel generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

"Galantská nemocnica pomôže nitrianskej nemocnici napriek tomu, že má stále vysoký počet zdravotníkov v domácej liečbe alebo karanténe," uzavrel generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok