Chorvátsku posielame humanitárnu pomoc. Ohrievače aj postele

TA3 TASR
30.12.2020 21:04

Slovensko posiela do chorvátskych oblastí, ktoré boli najviac zasiahnuté zemetraseniami, humanitárnu pomoc. Obsahuje 120 spacích vakov a poľných skladacích postelí, tiež desiatky elektrických ohrievačov. Informovali o tom z tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Chorvátsku posielame humanitárnu pomoc. Ohrievače aj postele
SITA/AP

Poskytnutý materiál v hodnote 16 000 eur smeruje do obcí Sisak a Petrinja. "Slovensko prejavuje svoju solidaritu s obyvateľstvom Chorvátska a považuje za povinnosť prispieť prostredníctvom humanitárnej zásielky k zmierneniu následkov tejto prírodnej katastrofy,“ uviedla štátna tajomníčka MZVEZ SR Ingrid Brocková.

O humanitárnu pomoc požiadala chorvátska vláda prostredníctvom Koordinačného centra pre reakciu na núdzové situácie EÚ. "Materiál poskytlo zo svojich zásob Ministerstvo vnútra SR a do Chorvátska bude prepravený s pomocou Hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra SR," spresnil rezort zahraničia s tým, že Chorvátsko zatiaľ hlási sedem obetí zemetrasení a rozsiahle materiálne škody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok