Zodpovedný premiér, tragédia. Politici reagujú na Lučanského

TA3 TASR SITA
29.12.2020 20:28

Na pokus o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského už reagujú aj politici. Strana Hlas - sociálna demokracia to vníma ako jeden z dôsledkov atmosféry na Slovensku. Podľa premiéra Igora Matoviča ide o ľudskú tragédiu.

Smer hovorí o zodpovednosti premiéra

Ako uviedla hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková, strana verí, že sa Milanovi Lučanskému podarí zachrániť život. Bývalý policajný prezident podľa strany odviedol počas svojho profesionálneho života množstvo kvalitnej práce.

Prezidentka Zuzana Čaputová očakáva, že sa celá udalosť vyšetrí a objasní. Čaputovej je to úprimne ľúto a súcití s rodinou Milana Lučanského.

K situácii by sa mal vyjadriť aj predseda strany Smer - sociálna demokracia a bývalý premiér Robert Fico. Opozičná strana Smer-SD v statuse na sociálnej sieti uviedla, že je presvedčená o tom, že za túto tragédiu nesie plnú zodpovednosť súčasný premiér Igor Matovič. Bývalý šéf polície sa zranil vo väzbe už začiatkom decembra, pokus o samovraždu však na základe vyšetrovania vylúčili.

Ľudská tragédia, reaguje Matovič

Podľa premiéra Igora Matoviča ide o osobnú tragédiu. Ak niekto zlyhal pri pokuse policajného exprezidenta Milana Lučanského o samovraždu, nebude podľa neho chránený a musí byť postavený mimo službu. "Robiť z tejto osobnej tragédie politickú tému, o čo sa pokúšajú niektorí opoziční politici, je prejavom absolútnej bezcitnosti voči rodine a prekročením všetkých hraníc politickej komunikácie," doplnil Matovič.

Ďalej uviedol, že pokus o samovraždu bývalého policajného prezidenta je ľudskou tragédiou. "Jeho blízki si zaslúžia náš súcit a od zodpovedných bleskurýchle a poctivé odpovede na všetky otázky," dodal.

Kollár: Musíme počkať na prešetrenie

Na prípad reagoval aj predseda parlamentu Boris Kollár. Podľa neho si treba počkať na oficiálne informácie a prešetrenie celej situácie.

Policajný exprezident nebol vo väzbe z vôle vlády, ale na základe riadneho rozhodnutia súdu a na návrh vyšetrovateľov. Uviedla Veronika Remišová. "Hovorila som o tom s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a celá situácia bude riadne vyšetrená. Je dôležité, aby verejnosť dostala odpovede na všetky relevantné otázky," dodala.

"Táto informácia ma ľudsky veľmi mrzí a je mi ľúto, že k niečomu takému vôbec došlo. Zároveň však musíme počkať na oficiálne informácie a prešetrenie celej situácie," povedal Kollár. Vyjadril tiež podporu Lučanského rodine a verí, že sa ho podarí zachrániť.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove sa dnes podvečer pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický. V tlačovej správe o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok