Exšéf PZ sa nepokúsil o samovraždu. Kolíková opísala, čo sa stalo

TA3 TASR SITA
13.12.2020 10:31

Obvinený bývalý policajný prezidenta Milan Lučanský sa nepokúsil o samovraždu, ani ho nikto nenapadol. Jeho zranenie má súvisieť s nešikovným pádom, následne mal aj cvičiť. Zranené má mať oko. Zdravotný stav má aktuálne stabilizovaný a nie je ohrozený na živote.

11-hodinovú operáciu vylúčila

V nedeľu to uviedli ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan. Vylúčili tak dezinformácie o tom, žeby pri zranení Milana Lučanského malo dôjsť ku krvácaniu do mozgu, viacnásobnej zlomenine, opakovanej resuscistácii. Vylúčili tiež, žeby mal obvinený podstúpiť 11-hodinovú operáciu.

Lučanský sa vo väzbe o samovraždu nepokúsil. Na tlačovej konferencii to uviedla ministerka Kolíková. Okrem iného uviedla, že zranenie, ktoré utrpel, si obvinený podľa jej dostupných informácií spôsobil pri cvičení. Podľa šéfky rezortu spravodlivosti si policajný exprezident spôsobil zranenie, ktorého stav si následne zhoršil pokračovaním v cvičení. Kolíková zároveň podotkla, že o stave obvineného informovať nemôže, no môže potvrdiť, že jeho zdravotný stav nie je vážny.

Kolíková na tlačovej konferencii dementovala informácie o tom, že operácia, ktorú musel Milan Lučanský postúpiť, trvala 11 hodín. Zranenie policajného exprezidenta si mal všimnúť pracovník Zboru väzenskej a justičnej stráže vo štvrtok 10. decembra ráno. Podľa Kolíkovej pozná skutočný sled udalostí iba sám obvinený a cudzie zavinenie vylúčila.

Vec plánujú prešetriť

V pondelok 14. decembra plánuje poveriť konkrétne osoby prešetrením celej veci. Bývalý policajný prezident Lučanský dal podľa ministerky súhlas svojmu právnemu zástupcovi, aby o jeho zdravotnom stave informoval.

Bývalého prezidenta policajného zboru zatkla Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Judáš vo štvrtok 3. decembra po tom, ako sa dostavil na výsluch. Bol obvinený z trestného činu prijímania úplatku. Vo štvrtok 10. decembra bol Lučanský hospitalizovaný vo vojenskej nemocnici v Ružomberku, kde sa musel podrobiť operácii. Podľa prvotných informácií si údajne spôsobil pri cvičení zranenie, pri ktorom mu praskla cievka v oku. V sobotu 11. decembra priniesol portál Refresher informáciu, že zranenie bolo spôsobené pokusom o samovraždu, čo mali portálu potvrdiť tri na sebe nezávislé zdroje z prostredia politiky a NAKA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok