Žilinka sa zaujíma o Lučanského, žiada preskúmať jeho stav

TA3 TASR
12.12.2020 21:02

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove, aby dôsledne a bezodkladne preskúmal okolnosti súvisiace s poškodením zdravia obvineného bývalého prezidenta PZ Milana Lučanského vo výkone väzby v Ústave na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

Žilinka sa zaujíma o Lučanského, žiada preskúmať jeho stav
SITA/Branislav Bibel

Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta, ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný a mal byť hospitalizovaný. Všetky okolnosti prípadu chce dať ministerka preveriť. Reagovala tak na výzvu opozičného poslanca národnej rady Roberta Fica.

"Nemám vedomosť, že by pán Lučanský utrpel iné zranenia ako tie, ktoré sú skôr dôsledkom vlastnej neopatrnej činnosti a ktoré sú menej závažné a - súčasne - ktoré iniciatívne a preventívne vyšetril personál v príslušnom ústave a následne sa im aj venoval personál v príslušnej nemocnici," informovala Kolíková. O veci komunikovala Kolíková aj s dozorovým prokurátorom, ktorý rovnako nemal v tejto súvislosti žiadne podozrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok