Lepšia príležitosť vraj nebude. Chystajú nábor ľudí do štátneho IT

TA3 TASR
8.12.2020 10:16

Šéfka rezortu informatizácie Veronika Remišová v blízkej budúcnosti chystá nábor odborníkov do štátneho IT sektora. Uviedla to počas otváracieho príhovoru na medzinárodnom kongrese ITAPA 2020. Ministerstvo investícií, bude podľa jej slov potrebovať nových odborníkov, analytikov, projektových manažérov či ľudí so skúsenosťami s líniovým riadením.

Lepšia príležitosť vraj nebude. Chystajú nábor ľudí do štátneho IT
SITA/Úrad vlády SR

Štát potrebuje interné kapacity

"Ak má niekto chuť písať nové dejiny e-governmentu na Slovensku, a chce mať v životopise to, že vďaka nemu sa Slovensko zdigitalizovalo, tak dnes má tú šancu. Kto sa chce zapojiť reálne ovplyvniť budúcnosť pre milióny občanov Slovenska a státisíce podnikateľov, už nikdy nebude mať lepšiu príležitosť," vyzvala ministerka s tým, že rezort v blízkej budúcnosti zverejní otvorené pozície a výberové konania a záujemcom odporúča sledovať všetky oficiálne kanály MIRRI. "O pol roka tu už tá šanca nebude, ale dnes tu je," dodala Remišová.

Ako vysvetlila, štát podľa nej potrebuje aj v štátnom IT sektore interné kapacity. "Na MIRRI sú vytvorené pozície, ktoré dlhodobo chýbali. S Ministerstvom financií (MF) SR sme na ne vyrokovali finančné zabezpečenie, a preto vyzývam odborníkov, architektov, analytikov, projektových manažérov alebo ľudí so skúsenosťami s líniovým riadením nielen v IT spoločnostiach ale aj iných spoločnostiach v komerčnom sektore – pridajte sa, verím, že našu ponuku zvážite," podotkla ministerka.

MIRRI riešilo štyri oblasti

Takisto vyzvala aj dodávateľov, aby sa do tendrov zapájali. Podľa jej slov už nesmie dôjsť k situácii, keď sa do verejných súťaží zapájali dookola tie isté tri firmy. "Chceme skutočnú súťaž a súťaž naprieč celým IT trhom," uzavrela Remišová.

Ako v príhovore uviedla, za deväť mesiacov svojho pôsobenia na poste šéfky rezortu informatizácie MIRRI riešilo štyri oblasti. Hasilo požiare, vytvorilo predpoklady na to, aby informatizácia mohla napredovať, začalo plniť rolu ministerstva a pripravilo stratégiu do budúcna. Vyslovila víziu, že to, čo pre verejnú správu robí MF v oblasti financií, by malo robiť MIRRI v oblasti štátnych IT služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok