Kollár je vraj politický omyl, na námestí rozložili tisícky jabĺk

TA3 SITA
3.12.2020 20:38

Mimoparlamentné KDH na Námestí SNP v Bratislave rozložilo 4 000 jabĺk za odvolanie predsedu parlamentu Borisa Kollára z funkcie. Ako uviedol Alojz Hlina, každé jablko predstavuje človeka, ktorý pri popise udalosti na sociálnej sieti označil, že má záujem prísť. Dôvodom takejto formy symbolického protestu je zákaz zhromažďovania.

Kollár je vraj politický omyl, na námestí rozložili tisícky jabĺk
SITA/Ľudovít Vaniher

„Ja naozaj považujem Borisa Kollára za veľký omyl slovenskej politiky,“ povedal Hlina na podujatí. Europoslanec Ivan Štefanec uviedol, že v prípade Kollára išlo o papalašizmus a že predseda NR SR „prekročil čiaru, za ktorú sa nedá ísť a za ktorú by nemal ísť žiaden ústavný činiteľ“.

Predseda parlamentu mal 24. októbra dopravnú nehodu, pri ktorej bol vážne zranený. Podľa medializovaných informácií sa 24. novembra konala koaličná rada v nemocnici pri Kollárovi. Minister zdravotníctva Marek Krajčí pred rokovaním Ústredného krízového štábu 25. novembra povedal, že pri tejto návšteve boli porušené pravidlá, no nebol ohrozený žiaden iný pacient.

Dodal, že sa o situáciu zaujímal a zistil, že Kollár ležal v samostatnom trakte, kde nedochádza k premiešavaniu ľudí. Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa išlo o nešťastné riešenie pri súčasnej epidemiologickej situácii. Dodal však, že tento problém je v kompetencii manažmentu nemocnice, ktorá by mala nastaviť pravidlá. Kollára z nemocnice do domácej liečby prepustili 27. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok