Premiér sa kajal za koaličnú radu: Uistili ma, že nič neporušujem

TA3 SITA
26.11.2020 13:32

Predseda vlády Igor Matovič sa ospravedlnil za návštevu predsedu národnej rady Borisa Kollára v nemocnici v utorok 24. novembra. Napísal to vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Opätovne povedal, že pred stretnutím sa opýtal, či tým neporušuje nariadenie a bol uistený, že nie. Vysvetlili mu vraj, že ide o samostatný priestor pre predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s iným pacientom. Dôvodom stretnutia v nemocnici bola koaličná rada. Zúčastnili sa na nej okrem Matoviča a Kollára aj šéf strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa išlo pri súčasnej epidemiologickej situácii o nešťastné riešenie. Dodal však, že tento problém je v kompetencii manažmentu nemocnice, ktorá by mala nastaviť pravidlá.

Premiér vo svojom statuse viackrát zdôraznil, že bez uistenia, že je všetko v poriadku a Kollára môžu navštíviť, by do Nemocnice sv. Michala v Bratislave, kde predseda parlamentu leží nešiel. Poznamenal, že šiel cez hlavnú bránu s vedomím, že nič neporušuje. Podľa jeho slov konal dobromyseľne a bez toho, aby týmto konaním chcel ľuďom ukázať, že je niekto viac. Je presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov. „Chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem,“ uzavrel status.

Pred rokovaním Ústredného krízového štábu v stredu 25. novembra minister zdravotníctva Marek Krajčí povedal, že pri stretnutí koaličnej rady v utorok 24. novembra v nemocnici boli porušené pravidlá, no nebol ohrozený žiaden iný pacient. Dodal, že sa o situáciu zaujímal a zistil, že Kollár leží na samostatnom trakte, kde nedochádza k premiešavaniu ľudí. Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa išlo pri súčasnej epidemiologickej situácii o nešťastné riešenie. Dodal však, že tento problém je v kompetencii manažmentu nemocnice, ktorá by mala nastaviť pravidlá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok