Uchádzačov o post GP je už iba šesť, Hrivnák nebude kandidovať

TA3 TASR SITA
2.12.2020 21:30

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Hrivnák sťahuje svoju kandidatúru na generálneho prokurátora. O post GP sa tak bude uchádzať iba šesť kandidátov.

Týmto krokom chce "vytvoriť priestor pre ľahšie rozhodovanie,“ kedže koalícia sa ešte stále nedohodla na voľbe a Hrivnák "nechce, aby sa opakoval rok 2010,“ píšu AktualityHrivnák tvrdí, že Slovenská republika a prokuratúra potrebujú očistu hneď teraz. „Mafia už pridlho určovala pravidlá. Je nevyhnutné urýchlene zvoliť nového generálneho prokurátora. Už včera bolo neskoro," doplnil.

Hrivnáka nominovala do funkcie Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave, za šéfa generálnej prokuratúry kandidoval aj v roku 2010.

Poslanci majú kandidáta na šéfa generálnej prokuratúry voliť vo štvrtok 3. 12. podvečer. Voľba sa už počas schôdze dvakrát presúvala. Bez Hrivnáka kandiduje už iba šesť uchádzačov. Sú nimi prokurátor GP Jozef Čentéš, prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš Honz, Ján Šanta a Maroš Žilinka, prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Rastislav Remeta a sudca najvyššieho súdu Juraj Kliment.

Kandidátov eviduje Ústavnoprávny výbor NR SR. Jeho predseda Milan Vetrák uviedol, že o vzdaní sa kandidatúry Hrivnáka zatiaľ nič nevie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok