Koaličná rada bola netradične v nemocnici. Návštevy sú ale zakázané

TA3 SITA
25.11.2020 09:35

Porušili vlastné pravidlá? Väčšina ministrov nevedela o stretnutí koaličnej rady v nemocnici pri predsedovi parlamentu a lídrovi vládneho hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi. Médiá informovali, že lídri koaličných strán sa stretli v nemocnici v čase, keď sú zakázané návštevy.

Podľa ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka neleží Kollár v nemocnici v lôžkovej časti a má k sebe samostatný vstup. Dodal, že predseda parlamentu má pobyt v nemocnici zabezpečený tak, že môže pracovať a prijímať návštevy. Jeho slová potvrdil aj minister školstva Branislav Gröhling. Aj podľa jeho informácií má Kollár samostatný režim a vstup. Dodal, že pri stretnutí mali byť dodržané všetky pravidlá v rámci bezpečnosti a ochrany zdravia.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský podotkol, že nepozná podrobnosti tohto stretnutia. Ak by sa sám mal stretnúť s koaličným partnerom v nemocnici, spoľahol by sa na slovo špecialistov a lekárov a na ich odporúčania. Ministerka kultúry Natália Milanová o stretnutí nevedela. „Ja to vyhodnocujem ako člen vlády. Niektoré veci sú tak dôležité, že možno je nutné prekročiť tie pravidlá, ktoré sú, lebo tak to skrátka vyjde,“ uviedla na otázku, či by šla rokovať do nemocnice podobne, ako to urobili lídri vládnych strán.

Nevedel o tom ani minister zdravotníctva Marek Krajčí. Pred rokovaním vlády priblížil, že sa o tejto udalosti musí porozprávať s predsedom vlády a lídrom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igorom Matovičom. Ak by on musel diskutovať s niekym, kto je v nemocnici, hľadal by nejaké iné riešenia a predpokladá, že by to mohlo byť online stretnutie. Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal ozrejmil, že na stretnutí koaličnej rady nebol a ani nemá túto informáciu. Predpokladá však, že stretnutie muselo byť nevyhnutné, ak sa uskutočnilo v nemocnici. On by však diskusiu s partnerom, ktorý je pripútaný na lôžko v nemocnici, zvážil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok