Mobilné odberové miesta zatiaľ stíhajú. Účinný nástroj, tvrdí rezort

TA3 SITA
22.11.2020 09:54

Zriadené mobilné odberové miesta stíhajú pokrývať aktuálny dopyt po antigénovom testovaní na koronavírus, uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Konštatovala tiež, že do prípadného objednávacieho systému na týchto miestach ministerstvo zdravotníctva nevstupuje. Koordinácia testovania je totiž v kompetencii zriaďovateľa mobilného odberového miesta.

Mobilné odberové miesta zatiaľ stíhajú. Účinný nástroj, tvrdí rezort
SITA/Ľudovít Vaniher (ilu)

"Testovanie formou antigénových testov sa ukázalo ako účinný nástroj na zachytenie infekčných ľudí, a tak následnému zabráneniu šíreniu vírusu," dodala hovorkyňa rezortu. Štát plánuje nakúpiť ďalších 16 miliónov antigénových testov. Potrebné sú na ďalšie kolá plošného testovania, obstarávať ich bude Ministerstvo hospodárstva SR. K 2., 9., 16. a 31. decembru majú byť k dispozícii vždy po 4 milióny testov.

Štát plánuje nakúpiť ďalších 16 miliónov antigénových testov.

Minister hospodárstva Richard Sulík vo štvrtok nevedel povedať, či jeho ministerstvo tieto podmienky bude schopné splniť, rovnako sa nevedel vyjadriť k forme nákupu ani k cene testov. "Tak ja sa budem snažiť to obstarať. Nakoniec nie je to atómová fyzika. Pustíme sa do toho," vyhlásil minister.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok