V stovkách obcí pokračovalo testovanie, Naď motivoval k účasti

TA3 TASR
22.11.2020 07:33

V 458 mestách a obciach sa aj v nedeľu konalo ďalšie kolo testovania. Tentokrát bolo dobrovoľné. Týkalo sa miest a obcí, ktoré v rámci posledného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento. Ľudia sa môžu testovať od 8.00 do 20.00 h.

V prvý deň sa podarilo otestovať celkovo 68 888 osôb. Minister obrany jaroslav Naď však apeloval na starostov a primátorov, aby motivovali svojich občanov, aby sa išli zajtra otestovať. "Odporúčam tiež všetkým starostom a primátorom, aby motivovali svojich občanov, aby sa išli zajtra otestovať. To, že je nižšia účasť znamená, že čísla pozitívne testovaných v jednotlivých obciach sú vyššie. Testovať sa totižto chodia najmä ti, ktorí majú podozrenie, že by mohli byť pozitívni. To môže mať následne dopad na výber obcí a miest pre ďalšie testovanie," uviedol Naď.

Víkendové pretestovanie sa konalo v 458 mestách a obciach na Slovensku. Tentoraz je dobrovoľné. Ľudia sa mohli testovať od 8.00 do 20.00 h.

Podľa ministra obrany bolo v sobotu pozitívne otestovaných 1366 osôb, čo predstavuje 1,98 %. Na sociálnej sieti sa poďakoval tým, ktorí prišli. Zároveň vyzval, aby ľudia prišli na testovanie aj počas druhého dňa.

Kompletný zoznam miest a obcí, kde sa testuje, je na webstránke www.somzodpovedny.sk. Nachádzajú sa tam aj informácie, ako sa testuje a čo v prípade, že vyjde pozitívny výsledok. Vtedy treba ísť do domácej 10-dňovej karantény.

Na toto kolo testovania antigénovými testami mohli vyčleniť do 8000 príslušníkov Ozbrojených síl. Armáda pomáhala aj pri predchádzajúcich kolách testovania, jej ďalšie využitie musel opätovne schváliť vládny kabinet.

Kompletný zoznam miest a obcí, kde sa testuje, je na webstránke www.somzodpovedny.sk. Nachádzajú sa tam aj informácie, ako sa testuje a čo v prípade, že vyjde pozitívny výsledok. Vtedy treba ísť do domácej 10-dňovej karantény.

Témy: Slovensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok