Ako to bolo so zadržaním poslanca a so zraneným mladíkom

TA3 TASR SITA
18.11.2020 12:19

Minister vnútra Roman Mikulec prezradil, ako to bolo so zadržaním poslanca ĽSNS Andreja Medveckého počas nepovolených protestov v hlavnom meste. Medvecký podľa neho neuposlúchol výzvu verejného činiteľa a bol predvedený. Vypočuli ho a teraz ho čaká priestupkové konanie.

Ako to bolo so zadržaním poslanca a so zraneným mladíkom
SITA/Jana Birošová

Medvecký kládol odpor

„Osoba bola predvedená z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa pri výkone jeho právomoci,“ vyjadrila sa k zákroku voči Medveckému polícia. „Pri predvádzaní kládla osoba odpor, pri ktorom boli spôsobené menšie zranenia, preto bol ošetrený v zdravotnom zariadení. Následne po podaní vysvetlenia bol prepustený na slobodu,“ uviedli strážcovia zákona.

Mikulec zdôraznil, že budú postupovať rázne voči tým, ktorí porušili nariadenia. Momentálne podľa neho analyzujú zozbieraný materiál, na základe ktorého sa začnú ďalšie konania. "Je to absolútne neférové, nezodpovedné, necitlivé voči ostatným," komentoval poslancov i ďalších ľudí, ktorí prišli na zhromaždenie bez rúška. Ako však podotkol, nie je možné identifikovať všetkých zúčastnených. Rovnako pripomenul ľuďom, že nosenie rúšok je na ich zodpovednosti a v ich záujme.

Mladík bol na proteste aktívny

Počas protestov utrpel zranenie aj policajt, spôsobila ho pyrotechnika. Črepina policajta poranila blízko oka. Po ošetrení je v poriadku. Minister reagoval tiež na informácie o zranení chlapca, ktorý sa zúčastnil na proteste. Pripustil, že ho mohlo spôsobiť značkovacie strelivo.

Počas protestov utrpel zranenie aj policajt, spôsobila ho pyrotechnika. Črepina policajta poranila blízko oka. Minister reagoval tiež na informácie o zranení chlapca, ktorý sa zúčastnil na proteste. Pripustil, že ho mohlo spôsobiť značkovacie strelivo.

K prípadu chlapca sa vyjadrila na Facebooku aj polícia. "Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a zhromaždenia sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a video materiálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia," uviedli strážcovia zákona.

Tisícky ľudí vyšli v utorok do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok