Stanica, palác či Dubčekova socha. Kam majú prísť protestujúci

TA3 SITA
16.11.2020 15:16

V Deň boja za slobodu a demokraciu 17. novembra sa v Bratislave chystajú protestné akcie. Tá prvá sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici. O 16:00 je pred Prezidentským palácom naplánovaný druhý protest. Plánujú sa na ňom zúčastniť poslanci Kotlebovcov. Vlastné podujatia chystajú Smer-SD a SNS.

Stanica, palác či Dubčekova socha. Kam majú prísť protestujúci
SITA/Martin Medňanský (Ilustračná fotografia)

Milan Mazurek z ĽSNS vo svojom profile na sociálnej sieti píše, že 17. novembra sa ide o 16:00 „prejsť do Bratislavy pred Prezidentský palác". „Viem, že program prechádzky bude veľmi zaujímavý a ľudia budú počuť pravdu," uviedol Mazurek.

Hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút informoval, že si Deň boja za slobodu a demokracia uctia o 15:00 na bratislavskom Námestí Alexandra Dubčeka pri jeho soche.

Protestovať plánovala aj mimoparlamentná Slovenská národná strana. Tá sa však rozhodla zorganizovať vlastnú oficiálnu spomienku pri príležitosti 17. novembra. „Zorganizujeme si ju ako politická strana v podobe pietneho aktu kladenia vencov na Šafárikovom námestí pri Univerzite Komenského v Bratislave," uviedla v tlačovej správe hovorkyňa Zuzana Škopcová.

Minister vnútra Roman Mikulec sa vyjadril, že polícia zasiahne proti demonštrujúcim, ktorí sa 17. novembra plánujú zúčastniť na ohlásených protestoch. Plánované demonštrácie by totiž boli nezákonné, keďže na Slovensku platí núdzový stav.

Protesty a demonštrácie, ktoré sa pripravujú na 17. novembra, sú podľa ministra vnútra Mikulca nezákonné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok