Súkromné ZP vyčíslili, aký budú mať pre pandémiu výpadok

TA3 TASR
16.11.2020 09:29

Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union rátajú s výpadkom poistného spolu vo výške 45 miliónov eur. Ako uviedli, dôvodom je pandémia nového koronavírusu.

Súkromné ZP vyčíslili, aký budú mať pre pandémiu výpadok
SITA (ilustračná fotografia)

PR špecialista ZP Dôvera Matej Štepiansky povedal, že výpadok najväčšej súkromnej ZP je vo výške 35 miliónov eur. "Hoci dlhodobo upozorňujeme na chýbajúce peniaze v zdravotníctve, nie len pre pandémiu, ale aj pre nízke platby štátu za svojich poistencov, opakovej finančnej pomoci sa dočkala len štátna zdravotná poisťovňa," poznamenal.

Tvrdí, že je to diskriminačné najmä voči viac ako dvom miliónom ľudí, ktorí sú klientmi súkromných zdravotných poisťovní. "Ani tento neférový prístup nás však neodradí v tom, aby sme našim poistencom zabezpečili to, na čo majú nárok, teda úhradu kvalitnej zdravotnej starostlivosti," doplnil.

ZP Union aktuálne eviduje výpadok vo výške približne desať miliónov eur. "Táto suma však zatiaľ nereflektuje dôsledky druhej vlny pandémie a opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19," povedala hovorkyňa poisťovne Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Aj táto súkromná ZP však svojich poistencov ubezpečuje, že ich zdravotná starostlivosť nie je ohrozená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok