Žiaci sa v ČR vrátia do škôl. Zverejnili, za akých podmienok

TA3 SITA
11.11.2020 16:00

Žiaci prvých a druhých ročníkov základných škôl sa v Česku v stredu 18. novembra vrátia do lavíc. Na spoločnej tlačovej konferencii s ministrom zdravotníctva Janom Blatným to oznámil minister školstva Robert Plaga.

Žiaci sa v ČR vrátia do škôl. Zverejnili, za akých podmienok
SITA/AP (ilu)

Informuje o tom spravodajský portál TN.cz. Dôležité je však podľa neho udržiavať homogénne skupiny, vo všetkých priestoroch škôl nosiť rúška a tiež často vetrať. Zakázané budú hodiny spevu a telocviku.

Obnovia sa školské družiny a fungovať bude aj školské stravovanie. Na základných a stredných školách umožnia individuálne konzultácie 1+1 pre potrebných. Jazykové školy, základné umelecké školy a stredné školy zostávajú na dištančnej výučbe.

"Uvoľnenie opatrení pre ďalšie ročníky závisí od nás všetkých. Je len na nás, ako sa budeme správať," skonštatoval minister zdravotníctva Jan Blatný, ktorý zároveň informoval, že v piatok 13. novembra predstavia tabuľku, ktorá bude určujúca pre uvoľňovanie opatrení v Českej republike.

V Českej republike za utorok zaznamenali 9016 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených na webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok