Biden je pripravený vládnuť, správanie Trumpa označil za trápne

TA3 TASR
11.11.2020 00:16

Novozvolený americký prezident Joe Biden vyhlásil, že prípravy na nástup jeho administratívy "nič nezastaví" aj napriek tomu, že súčasný prezident Donald Trump odmieta uznať výsledok volieb,.

Biden je pripravený vládnuť, správanie Trumpa označil za trápne
SITA/AP

Biden počas svojho verejného vystúpenia v meste Wilmington ležiacom vo východoamerickom štáte Delaware povedal, že nástupný proces je "v plnom prúde" a že súčasne preveruje potenciálnych kandidátov do kabinetu a na iné pozície. Počas vystúpenia svetovým lídrom oznámil, že "Amerika je späť", a Trumpovo odmietanie uznania výsledkov volieb označil za "trápne".

Víťazom amerických prezidentských volieb z 3. novembra sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Bývalý viceprezident presiahol potrebnú hranicu 270 hlasov voliteľov a porazil tak svojho republikánskeho protikandidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Trumpa. Informovali o tom v sobotu 7. novembra americké médiá vrátane televíznej stanice CNN a tlačovej agentúry AP.

Trump odmieta prijať prehru v prezidentských voľbách. Vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili a má záujem v tejto veci podniknúť ďalšie právne kroky. Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí prezidenta a viceprezidentku na ďalšie funkčné obdobie, sa zíde 14. decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok