Zavádzal? Viacero médií zámerne prerušilo Trumpovu tlačovku

TA3 TASR
6.11.2020 06:48

Niekoľko médií v Spojených štátoch vrátane televíznych staníc MSNBC, NBC News, ABC, CBS či spravodajského portálu USA Today zámerne prerušilo prenos z tlačovej konferencie úradujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Počas tlačovky podľa médií šíril niekoľko neopodstatnených konšpiračných teórií a obvinení v súvislosti s údajnou snahou Demokratickej strany o spáchanie volebného podvodu v prospech jej kandidáta Joea Bidena. Informovala o tom televízia Sky News.

Podľa volebných odhadov televízie CNN Trump zatiaľ získal iba 213 voliteľských hlasov, pričom Biden ich má 253. Na víťazstvo je potrebných 270 voliteľských hlasov.

"Prezident Trump bez akýchkoľvek dôkazov tvrdil, že voľby boli skorumpované. Prerušili sme tak naše vysielanie a záznam z tlačovej konferencie vymazali zo všetkých našich platforiem. Našou prácou je šíriť pravdivé informácie a nie nepodložené konšpirácie," píše sa v stanovisku šéfredaktorky denníka USA Today Nicole Carollovej zverejnenom na twitterovom účte denníka.

Na Trumpa reagoval aj samotný Biden. "Našu demokraciu nám nikto nezoberie. Ani teraz, ani nikdy. Amerika si prešla príliš veľkým množstvom prekážok, vybojovala príliš veľa bitiek a vydržala príliš veľa na to, aby niečo také umožnila," napísal na Twitteri.

Trump na tlačovej konferencii obvinil z manipulácií taktiež médiá, korporácie, veľké technologické spoločnosti a aj prieskumné agentúry. Poukázal tiež na výrazné rozdiely vo volebných výsledkoch oproti prieskumom napríklad v štátoch Florida, Indiana či Ohio, v ktorých zvíťazil napriek tomu, že prieskumy predpovedali jasné víťazstvo Bidena. "Prieskumy boli falošné s cieľom odradiť republikánskych voličov," poznamenal.

Podľa volebných odhadov televízie CNN Trump zatiaľ získal iba 213 voliteľských hlasov, pričom jeho demokratický vyzývateľ ich má 253. Na víťazstvo vo voľbách je potrebných 270 voliteľských hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok