Testovanie poslalo do izolácie mnoho zamestnancov pošty i železníc

TA3 SITA
2.11.2020 16:00

Po celoplošnom testovaní eviduje Slovenská pošta 229 zamestnancov, ktorí zostali v domácej karanténe. Najviac zamestnancov s pozitívnym testom bolo v Žilinskom kraji, následne Prešovskom a Nitrianskom kraji. Železničná spoločnosť Cargo Slovakia má po víkende hlásených 87 pozitívne testovaných zamestnancov.

Testovanie poslalo do izolácie mnoho zamestnancov pošty i železníc
SITA/Marek Lukáč

Pošta ide v štandardnom režime

Aktuálne zabezpečuje pošta služby v štandardnom režime. Stav zamestnancov je operatívne monitorovaný na úrovni jednotlivých pôšt. "V prípade potreby sú služby zabezpečované zastupovaním inými zamestnancami a podľa stavu zamestnancov sa prijímajú dočasné obmedzenia prevádzky, avšak zvyčajne bez dopadu na klientov. Zoznam pôšt aj s prehľadom otváracích hodín je na stránke pošty," dodala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Slovenská pošta postupuje v súlade s vyhláškami a nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR. Na vstupoch do pobočiek pošty je viditeľne umiestnený oznam o zákaze vstupu a výnimkách zo zákazu vstupu podľa vyhlášky ÚVZ. Pošta aj naďalej vyžaduje dodržiavanie všetkých doterajších bezpečnostných a hygienických predpisov.

Slovenská pošta zamestnáva v súčasnosti viac ako 13 500 zamestnancov a prevádzkuje 1 503 pôšt po celom Slovensku.

Takmer stovka zamestnancov železníc

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia má po veľkom testovaní hlásených 87 pozitívne testovaných zamestnancov. V súvislosti s pozitívne testovanou osobou v spoločnej domácnosti zostalo v karanténe 45 pracovníkov. Ako informovala Silvia Kuncová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa ZSSK CARGO, prevádzka firmy nie je nijako obmedzená.

ZSSK CARGO je jednou z dvoch novozaložených nástupníckych spoločností, ktoré vznikli 1. januára 2005 rozdelením pôvodného operátora v osobnej a nákladnej železničnej doprave – Železničnej spoločnosti. Jej zakladateľom a stopercentným akcionárom je SR, v mene ktorej koná ministerstvo dopravy a výstavby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok