Rozhodnutia uväzneného špeciálneho prokurátora idú preverovať

TA3 SITA
2.11.2020 09:59

Prokuratúra preverí zákonnosť rozhodnutí vo veciach, ktoré dozoroval obvinený špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý bol kritikmi pre svoju údajnú pasivitu pri podávaní žalôb prezývaný “pán 61:0”.

Ako informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, rozhodla o tom prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková. „Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková sa 26. októbra stretla so zástupcom Úradu špeciálnej prokuratúry Alexandrom Bíróom a riaditeľmi odborov, na ktorom oznámila svoje rozhodnutie - opatrenie a uložila im preveriť všetky veci, ktoré mal JUDr. D. K. pridelené na dozor a osobitne preveriť zákonnosť a dôvodnosť rozhodnutí vo veciach, v ktorých zastavil trestné stíhanie,“ povedala hovorkyňa.

Obvineného Dušana Kováčika zadržala Národná kriminálna agentúra 22. októbra. Neskôr polícia oznámila, že špeciálny prokurátor čelí obvineniam z korupcie, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Špecializovaný trestný súd následne rozhodol o jeho vzatí do väzby. Dušan Kováčik proti rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Špecializovaný trestný súd rozhodol o jeho vzatí do väzby. Dušan Kováčik proti rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok