Rozhodli o Kováčikovi a policajnom funkcionárovi, idú do väzby

TA3 TASR
25.10.2020 23:59

Obvinený špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a bývalý vysoký policajný funkcionár Norbert Pakši budú väzobne stíhaní. Rozhodla o tom v nedeľu neskoro večer sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS rozhodla o vzatí do väzby dvoch osôb — D. K. a N. P., ktoré sú obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné. Dôvodom väzby je u obvineného D. K. obava z možného ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Dôvodom väzby u obvineného N. P. je obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti, teda úteková, kolúzna a preventívna väzba," objasnila hovorkyňa.

Súd podľa nej neprijal peňažnú záruku ponúknutú manželkou obvineného Dušana Kováčika a ani jeho písomný sľub. "Sudkyňa ŠTS súčasne rozhodla, že ani u jedného z obvinených nie je možné dosiahnuť účel väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka," povedala ďalej Kudjáková.

Obvinený Dušan Kováčik podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Rozhodnutie o vzatí do väzby je u obvineného Norberta Pakšiho právoplatné. "Nepodali sme sťažnosť," uviedol krátko jeho obhajca Ivan Kochanský. Sudkyňa o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry rozhodovala v prípade Norberta Pakšiho a Dušana Kováčika v nedeľu od 9.00 h, resp. 11.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok