V ČR majú opäť rekordný prírastok, Babiš apeluje na občanov

TA3 TASR
22.10.2020 06:43

Denný nárast nových prípadov koronavírusu v Česku stále stúpa. V stredu ich po prvý raz pribudlo takmer 15-tisíc. V krajine začalo platiť plošné obmedzenie pohybu, obchodu a služieb. V plnom prúde je tiež príprava poľnej nemocnice. Vláda zároveň odsúhlasila pobyt vojenských zdravotníkov členských krajín Európskej únie a NATO.

Český premiér Andrej Babiš už v stredu podvečer avizoval, že celkový denný prírastok bude zrejme až okolo 15.000 prípadov. Apeloval preto na občanov, aby dodržiavali novozavedené reštrikcie. Rekordný prírastok nakazených zaznamenalo Česko aj v utorok, keď bolo potvrdených 11.984 nových prípadov.

Česká vláda z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie pristúpila v stredu k ďalším opatreniam. Od štvrtka sú uzavreté maloobchodné prevádzky, výnimky budú mať len predajne základného sortimentu. Veľkoobchod bude fungovať bez obmedzení.

Vláda od štvrtka nariadila aj obmedzenie pohybu a kontaktov s výnimkou ciest do práce a na nákupy. Pohyb v prírode bude možný v skupinách do dvoch osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok