Pustite nás na ľad, žiadajú hokejisti v ČR. Väčšina sa už nakazila

TA3 TASR
15.10.2020 16:28

Český hokejový zväz v spolupráci s tamojšou extraligou požiadal vládu o udelenie výnimky, aby profesionálni hokejisti mohli počas zákazu športu v krajine aspoň spoločne trénovať. Kluby tvrdia, že stupeň premorenia v českých tímoch je dostatočne vysoký. Spočítali, že od augusta malo pozitívny test na Covid-19 už 73,3 percent hráčov a členov realizačných tímov. Informoval o tom portál idnes.cz.

Pustite nás na ľad, žiadajú hokejisti v ČR. Väčšina sa už nakazila
SITA/AP (ilu)

List českému premiérovi Andrejovi Babišovi a ministrovi zdravotníctva Romanovi Prymulovi odoslali prezident hokejového zväzu Tomáš Král a riaditeľ extraligy Josef Řezníček. Požadujú v ňom, aby hokejistom umožnili tréningy vo vnútorných priestoroch.

Česká vláda od 12. októbra na štrnásť dní zrušila všetky profesionálne aj voľnočasové aktivity športovcov.

"Hráči a členovia realizačných tímov, vykonávajúci zamestnaneckú či podnikateľskú činnosť, bez nich stratili možnosť, aby sa pripravovali na súperenie s najlepšou domácou i zahraničnou konkurenciou. Tréningy by prebiehali s vylúčením verejnosti a v najprísnejších hygienických podmienkach, pričom veľká väčšina hráčov, rovnako ako členov realizačných tímov, už nákazu prekonala," uvádza sa v liste.

Vedenie českého hokeja zároveň požiadalo o udelenie výnimky aj pre prípravu juniorskej reprezentácie vzhľadom na blížiaci sa svetový šampionát na prelome rokov v Edmontone. Česká vláda pre vysoký nárast prípadov nového koronavírusu od pondelka 12. októbra na štrnásť dní zrušila všetky profesionálne aj voľnočasové aktivity športovcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok