Panenku prepustili z nemocnice, zdravie ho však trápi naďalej

TA3 TASR SITA
14.10.2020 13:32

Legendárneho československého futbalistu Antonína Panenku prepustili z nemocnice, kde ho hospitalizovali s ochorením COVID-19. Majster Európy z Belehradu 1976 má negatívne testy, stále ho však trápi zápal pľúc. Informoval o tom server iDnes.cz.

Panenku prepustili z nemocnice, zdravie ho však trápi naďalej
TASR/Pavel Neubauer

Sedemdesiatjedenročný autor legendárneho "dloubáku" bol od minulej stredy pripojený k prístrojom, ktoré podporovali jeho životné funkcie. "Otca som dnes o jedenástej vyzdvihol v nemocnici a odviezol domov. Testy na COVID-19 už má, našťastie, negatívne, ale stále ho trápi zápal pľúc. Lekári sa však zhodli, že už nemusí byť v nemocnici a prepustili ho do domáceho liečenia," uviedol Panenkov syn Tomáš podľa portálu iSport.cz.

Panenkov syn mal podľa českých médií obavy, že otca nakazil práve on. "Teraz sa aspoň čiastočne zbavil starostí. Futbalový básnik urobil dôležitý krok k uzdraveniu a namiesto depresívnych priestorov nemocnice si bude užívať teplo domova s manželkou Vlastou a zvyškom rodiny," uvádza sa na webe iSport.cz.

Panenka prežil väčšinu svojej kariéry v pražskom Bohemianse, za "klokanov" odohral 14 sezón. Zeleno-biely dres potom vymenil za rovnaké farby Rapidu Viedeň. S reprezentáciou Československa získal okrem európskeho titulu aj bronz na kontinentálnom šampionáte v Taliansku v roku 1980.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok