Na debatu by nemal ísť, ak je infikovaný, reaguje Biden na Trumpa

TA3 TASR
7.10.2020 08:27

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden uviedol, že americký prezident Donald Trump by sa nemal zúčastniť ich druhej spoločnej prezidentskej debaty, pokiaľ bude stále infikovaný novým koronavírusom.

Na debatu by nemal ísť, ak je infikovaný, reaguje Biden na Trumpa
SITA/AP

Ak vedci povedia, že je to bezpečné

"Myslím si, že ak má stále COVID-19, debatovať by sme nemali," povedal Biden novinárom v meste Hagerstown v štáte Maryland, keď nastupoval do svojho lietadla. Biden pritom v pondelok uviedol, že v druhej debate je pripravený sa s Trumpom stretnúť, "ak vedci povedia, že je to bezpečné". V utorok povedal, že sa "teší na možnosť debatovať s Trumpom", avšak podľa neho sa budú musieť riadiť veľmi prísnymi opatreniami. Dodal, že nepozná Trumpov stav, odkedy sa prezident vrátil po hospitalizácii späť do Bieleho domu.

Trump v utorok na sociálnej sieti Twitter napísal, že sa teší na ďalšiu prezidentskú debatu s Joeom Bidenom, ktorá sa má konať 15. októbra. Vyhlásil to napriek tomu, že len v pondelok ho prepustili po troch dňoch hospitalizácie z nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, kde sa liečil na ochorenie COVID-19 spôsobené novým koronavírusom. Trumpov lekár Sean Conley v utorok oznámil, že prezident nepociťuje "žiadne symptómy" ochorenia COVID-19. V pondelok však novinárom potvrdil, že Trump je stále infekčný.

Koronavírus v Bielom dome

Trump mal pozitívny test na nový koronavírus minulý štvrtok po tom, čo sa nákaza potvrdila u jednej z jeho najbližších poradkýň Hope Hicksovej. Po jeho ozname viacero ľudí z jeho okolia - vrátane jeho manželky Melanie, manažéra jeho volebnej kampane Billa Stepiena či hovorkyne Bieleho domu Kayleigh McEnanyovej oznámilo, že boli tiež infikovaní. McEnanyová v noci na stredu oznámila, že pozitívny test na koronavírus má aj Trumpov vplyvný poradca Stephen Miller.

Epicentrom nákazy bolo pravdepodobne podujatie v Bielom dome, kde Trump predstavil svoju kandidátku na sudkyňu najvyššieho súdu. Väčšina hostí nemala rúška a nedodržiavala medzi sebou dostatočné odstupy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok